Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cvičení ve vodě - perfektní proti celulitidě

Cvičení ve vodě napomáhá při odstraňování celulitidy, formuje postavu. 3krát týdně 20 minut v bazénu a uvidíte ty výsledky. Důležité: Abyste mohla co nejlépe a nejprecizněji provádět níže uvedené cviky musí voda dosahovat až po prsa.

1. Posílí paže a vnitřní strany stehen:
Postavte se zpříma. Obě ruce předpažte před prsa, mírně pokrčte a v lehkém oblouku je pomalu zvedněte nad hlavu, současně zvedejte pravou nohu do boku. Ruce a nohu pak nechte klesnout a pomalu vydýchněte . Opakujte čtyřikrát. Krátká pauza a cvičení zopakujte s výměnou nohy.

2. Kompletní trénink pro paže, prsa, hýždě a bříško:
Mírně se rozkročte. Ruce předpažte a držte je asi 1cm pod hladinou. Pak zapažte paže co nejvíce dozadu. Boky zatlačte dozadu, přitom zadeček a břicho pevně zatáhněte. Nádech. Paže dopředu a boky vyrovnejte. Osmkrát.

3. Posílí břicho a záda:
Záda položte na boční stranu bazénu, kolena mírně pokrčte. Po stranách se zachytněte. Nádech, zatáhnout břicho, páteř pevně přitiskněte na stěnu bazénu a zdvihněte nahoru levou nohu. Napětí vydržte 5 vteřin. Výdech a uvolnění. S každou nohou opakujte cvičení pětkrát.

4. Zpevňuje pas a paže:
Mírně podřepněte. Obě paže mírně pod vodní hladinou tlačte doprava. Nyní veďte ruce pod hladinou doleva a boky otočte doprava. U toho rozložte rovnováhu tak, aby vznikla jakoby vlna. Nyní se vlňte ze strany na stranu minimálně osmkrát.

5. Vymodeluje nohy a boky:
Postavte se bokem ke straně bazénu, pravou rukou se chytněte jeho okraje. Levou ruku položte na bok. Nyní zvedněte levou nohu a v této pozici obkreslete pomyslných 8 kruhů nejprve doprava a poté doleva. Důležité je: Bříško zatáhnout, držet rovnováhu a nepřepadat. Poté opět vyměňte strany.

6. Zpevní pas a břicho:
Hlavní pozice - zachyťte se pažemi o okraj bazénu (tak jak je uvedeno na obrázku). Nohy pokrčte, stehna tvoří pravý úhel směřující k tělu. Chodidla napněte. Nyní se nadechněte a nohy vytočte co nejvíce doleva,hlava jde současně doprava. Výdech a nohy vytočte doprava a hlavu naopak doleva. Zopakujte osmkrát na obě dvě strany.

Ideální teplota vody: asi 26 až 28 stupňů. Pozor teplejší voda pouze unavuje. Před začátkem cvičení je nejlepší si zaplavat alespoň jeden až dva bazény.