Jdi na obsah Jdi na menu
 



Trend č. 1: Bílá v oku 
Na barvu čerstvě napadaného sněhu nemusíte zapomenout; chladná bílá je totiž jedním z nejžhavějších jarních trendů. Bělostný povlak promění vaše oči v jasný šperk.
Jak na bílou nevinnost: Abyste nepůsobila jako zednický učeň s omítkou v očích, přetřete nejdřív víčka výživným krémem. Bílá totiž umí opticky vytáhnout na světlo praskliny ve vysušené kůži. Horní víčko poté vymalujte bílým stínem, například Color Vision eyeshadow (1), odstín 850, Astor, 129 Kč. Pokud se ale díváte na svět hnědýma očima, líp vám padne světle béžová a růžová. Vnitřní koutek oka osvěžte třpytkami. Vyzkoušejte zářivé stíny Mettalic Stars (2), odstín 016, Rimmel, 145 Kč. Abyste v bílém nátěru nevypadala jako mimozemšťanka, vymalujte horní i dolní linku černou tužkou a řasy nafoukněte objemovou řasenkou.
tip: Linku vykreslíte třeba voděodolnou tyčkou SkinnyLine (3), odstín Deep Black, Trucco, Sebastian, 375 Kč. Řasy vám zvýrazní Mascara Ideal, Pierre Cardin, 359 Kč.

Trend č. 2: Bronzový stín
Bronzové a zlatavé tóny dodají očím lesk, takže ani po dni stráveném u počítače nebudou vypadat povadle. Jestliže máte zelené, šedavé nebo světle hnědé oči, je pro vás sluneční lesk tou nejlepší jarní trefou.
Jak na zlato: Na zlatavé a bronzové malování si pořiďte krémová oční mazadla. Vyzkoušejte například Ombre Fondante Yeux (1), odstín 08, Clarins, 550 Kč. Na víčka naneste silnější nános a rozetřete ho prsty k vnějšímu koutku oka. Slabou vrstvou navštivte také dolní víčko. Vnitřní koutek oka ještě problýskněte třpytkami. Najdete je například v tyčce Illuminate eye crayon (2), odstín 3969, Oriflame, 189 Kč. Při vykreslování linek sáhněte po světle hnědé tužce s leskem, například Satin Eye, odstín cooper, Avon, 149 Kč. Řasy přetřete vrstvou řasenky XXLong Mascara, odstín 01, Miss Sporty, 73 Kč.
tip: Aby ani obočí nepůsobilo jako pobledlá popelka, zvýrazněte ho řasenkou na obočí Mascara cils & sourcils (3), odstín 02, Sephora, 190 Kč.

Trend č. 3: Kouřové stíny 
Kočičí oči jen tak z arzenálu sváděcích zbraní nezmizí. Pokud chcete černou kočičí klasiku trochu ozvláštnit, namíchejte ji s módní námořnickou modří.
Jak na oči kočičí: Základ tvoří líčidlo černé jako uhel, které můžete rozzářit trochou bílého třpytivého stínu. Ve stínu Moon (1), odstín 03, Dermacol, 139 Kč, najdete černou společně se spoustou stříbrných a bílých kráterů. Stín naneste až k vnějšímu koutku oka a k obočí. Totéž opakujte se stínem v barvě námořnické košile expert wear mono (2), odstín blue by night, Maybelline, 89 Kč. Jestliže se vám s tmavými stíny špatně zachází a namísto sexy víček vám pod očima vznikají modřiny, promíchejte stín s trochou hydratačního krému a nanášejte ho prstem.
tip: Horní víčko zkrášlete nejdřív modrou tužkou X-Treme Last, odstín 3, Manhattan, 89 Kč, a poté orámujte černou linkou Eyeliner liquid (3), Dr. Hauschka, 529 Kč. Řasy srovnejte do pozoru černou řasenkou Intensifique, L’Oréal Paris, 319 Kč.