Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pudr - nejlepší přítel maskérů, má všestranné použití a může dodat pleti nádherný vzhled.

Proč pudr používat:
- dodává pleti hladký povrch
- po nanesení make-up vydrží déle
- absorbuje mastnotu z pleti a zabraňuje vzniku lesklých míst
- pomáhá zakrýt rozšířené póry

Jak si vybrat pudr, dobré je používat dva typy a to sypký pudr a do kabelky pudr kompaktní.

Sypký pudr

dokonale upraví pleť a to na dlouhou dobu a požívají ho profesionální maskéři a modelky. Nejlépe se tento pudr nanáší tak, že se lehce rozpráší na pleť pomocí velkého měkkého štětce. Pak si obličej znovu lehce přetřete štětcem, aby se nadbytečný pudr odstranil.

Kompaktní pudr

pudřenky obsahující kompaktní pudr jsou ideální do kabelek, protože jsou lehké a rychle se dají použít. Většina z nich se prodává s aplikačními houbičkami, ale lepších výsledků dosáhnete pomocí štětce. Vybírejte si štětce se zasouvacími hlavami, které můžete nosit v kabelce.
Pokud přeci jen používáte houbičku nanášejte pudr lehkými tahy a houbičku pravidelně perte, jinak přenesete mastnotu z kůže do pudru a ten se slepí.

Odstíny

odstín si vyberte tak aby co nejvíce odpovídal vašemu tónu pleti. Tón si ověříte tak, že si lehce přepudrujete čelistní linii podobně jako při zkoušení make-upů.


Výběr odstínu u make-upů:

Barvy make-upu si musíte zkoušet za denního světla, abyste přesně viděla, jak bude vaše pleť vypadat, až odejdete s obchodu.Na výběr si si vyberte několik odstínů, které vypadají, že vám budou s pletí ladit.
Make-up nezkoušejte na ruce nebo zápěstí - nejsou stejně zbarvené jako pleť na obličeji. Trochu barvy si vetřete na čelistní linii, abyste se ujistila, že tón bude ladit s pletí na krku i na obličeji. Správný odstín je ten který se na pleti jakoby rozplyne.